Ce opțiuni există

Ce opțiuni există

Sunt foarte multe tipuri de cristaline artificiale dintre care puteți alege pentru operația de cataractă. Este important să știți ce vă poate oferi fiecare cristalin artificial, astfel încât să puteți alege în cunoștință de cauză.

Cristalinele trifocale care folosesc cea mai nouă tehnologie disponibilă

Aceste cristaline artificiale vă oferă, după operația de cataractă, o vedere bună la aproape, intermediar și distanță potrivit stilului dumneavoastră de viață.1,2

Image

VEDEREA DE APROAPE

Vedere clară când faceți rebus, când citiți cărți sau când folosiți telefonul mobil.

Image

VEDERE LA DISTANȚĂ INTERMEDIARĂ

Vedere clară pentru reparațiile prin gospodărie, gătit, folosirea calculatorului.

Image
VEDEREA LA DEPĂRTARE

VEDEREA LA DEPĂRTARE

Vedere clară pentru condus, mersul pe bicicletă, pescuitul sau supravegherea nepoților.

Dintre ce tipuri de cristaline trifocale puteți alege

În prezent sunt disponibile mai multe tipuri de cristaline trifocale. În funcție de cum sunt făcute, ele oferă o vedere bună la diferite distanțe intermediare. Astfel, unele cristaline trifocale sunt făcute pentru o distanță intermediară de 80 centimetri.3,4 Cele care folosesc ultima tehnologie disponibilă sunt pentru o distanță intermediară de 60 de centimetri.1 Această distanță este similară cu lungimea medie a brațului unei persoane și, de aceea, este mai firească și potrivită pentru desfășurarea activităților zilnice.5-8

Select Image
Select Image

Întrebați medicul oftalmolog despre cristalinele pe care vi le recomandă dacă sunt potrivite stilului dumneavoastră de viață. În mod special, pentru a vedea clar în activitățile pe care le desfășurați de aproape până la o distanță intermediară utilă.

Cristalinele bifocale

Cristalinele bifocale există în mai multe variante. Unele reduc nevoia de ochelari de vedere pentru aproape și pentru depărtare, dar nu pentru distanțe intermediare. Altele oferă o vedere bună, fără ochelari, pentru distanțe intermediare și mari, dar ochelarii rămân necesari pentru vederea de aproape, cum ar fi pentru citit.9,10

Cristalinele pentru corecția astigmatismului

Cristalinele pentru corecția astigmatismului, care se mai numesc și cristaline torice, reduc imperfecțiunile în forma corneei, permițând razelor luminii de a se focaliza pe retină. Astfel, apar mai puține distorsiuni. Deși aceste cristaline îmbunătățesc mult vederea la distanță pentru pacienții cu astigmatism, mulți dintre ei vor avea în continuare nevoie de ochelari pentru vederea de aproape.11

Cristalinele monofocale (elementare)

Cristalinele monofocale sunt cele mai simple cristaline disponibile. Îmbunătățesc vederea la depărtare, dar majoritatea persoanelor vor avea în continuare nevoie de ochelari pentru vederea de aproape ( la citit, de exemplu).12

Vederea după operația de cataractă cu cristaline artificiale diferite

Cristaline pentru corectarea astigmatismului

Vederea cu cristaline monofocale pentru corectarea astigmatismului.

Vederea cu cristaline trifocale pentru corectarea astigmatismului.

Vederea de noapte - Cristaline monofocale.

Vederea de noapte - Cristaline trifocale.

Vederea cu astigmatism și vederea după corectarea astigmatismului.

Urmăriți filmul de mai jos pentru a afla mai multe despre opțiunile de tratament

 

Discuția cu medicul oftalmolog

Medicul oftalmolog vă va prezenta avantajele și dezavantajele cristalinelor artificiale disponibile în funcție de nevoile pe care le aveți, stilul de viață, activitățile pe care le faceți în fiecare zi și starea de sănătate a ochilor dumneavoastră.

Înainte de operație, vă rugăm să vorbiți cu medicul dumneavoastră oftalmolog despre ce variantă de cristalin artificial vi se potrivește cel mai bine. Puteți să vă ajutați de ghidul de discuție cu medicul oftalmolog.

* Un sondaj la care au participat 5104 adulți, cu vârsta peste 60 de ani din 12 țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa13

Referințe:

 1. Carson D, et al. Optical bench performance of 3 trifocal intraocular lenses. J Cataract Refract Surg. 2016;42(9):1361-1367.
 2. Alcon Data on File. TDOC-0053776 (Jan 16 2018).
 3. ZEISS. AT LISA tri 839MP and AT LISA tri toric 939MP from ZEISS. Available at: https://www.zeiss.com/meditec/int/products/ophthalmology-optometry/cataract/iol-implantation/mics-platform/mics-preloaded-trifocal-iol/at-lisa-tri-family.html. Accessed August 11, 2018.
 4. FineVision Trifocal Intraocular Lens. Available at: http://finevision.com.au/. Accessed August 11, 2018.
 5. Average of American OSHA, Canadian OSHA and American Optometric Association Recommendations for Computer Monitor Distances. Available at: https://www.osha.gov/SLTC/etools/computerworkstations/components_monitors.html. Accessed August 11, 2018.
 6. Plagenhoef S, et al. Anatomical data for analyzing human motion. Res Q Exerc Sport. 1983;54:169-178.
 7. What is the average male height? Average Height. http://www.averageheight.co/average-maleheight. Accessed Aug 10, 2018.
 8. Charness N, et al. Monitor viewing distance for younger and older workers. Proceedings of the Human Factors and Ergonomics Society 52nd Annual Meeting, 2008. Available at: http://www.academia.edu/477435/Monitor_Viewing_Distance_for_Younger_and_Older_Workers. Accessed August 11, 2018.
 9. Toto L, et al. Comparative study of Acrysof ReSTOR multifocal intraocular lenses +4.00 D and +3.00 D: visual performance and wavefront error. Clin Exp Optom. 2013; 96:295–302.
 10. Hayashi K, et al. Visual outcomes in eyes with a distance-dominant diffractive multifocal intraocular lens with low near addition power. Br J Ophthalmol. 2015;99(11):1466-70.
 11. Kessel l, et al. Toric Intraocular Lenses in the Correction of Astigmatism During Cataract Surgery: A Systematic Review and Meta-analysis. Ophthalmology. 2016;123:275-86.
 12. Monaco G, et al. Visual performance after bilateral implantation of 2 new presbyopia correcting intraocular lenses: Trifocal versus extended range of vision. Cataract Refract Surg. 2017; 43:737-747.
 13. Alcon data on file. More to see campaign survey (EMEA). January 2017.